Pàgines

diumenge, 29 de desembre del 2013

Blogs o Wikis?

Hi ha dues plataformes molt semblants que podem utilitzar per crear el nostre espai. Una és el bloc i l'altre són les wikis. Hi ha cinc diferències principals entre una i altra: primer de tot en els blocs el contingut és estàtic i en les wikis dinàmic; el bloc és cronològic i les wikis temporal; la tercera diferència és la interacció ja que en els blocs és externa, en canvi amb les wikis és interna ja que tothom pot editar-la; en el bloc les entrades es classifiquen per dates i etiquetes i en les wikis per pàgines laterals; i per últim podem dir que el bloc és en mode pergamí ja que les entrades es van col·locant les primeres les últimes penjades i la wiki és en mode pàgina estàtica.

A continuació us deixo un document on ho explica molt bé i molt senzilla:



Blogosfera i blogroll

La blogosfera és el conjunts de blogs que trobem a les xarxes i que creen una comunitat, en canvi el blogroll és un gadget que podem introduïr en el nostre blog amb un llistat de blocs que tenen alguna relació amb el nostre o que ens interessa. 

Com podeu veure al meu bloc, hi ha un apartat al lateral dret, sota del canal RSS hi ha el blogroll amb tres blogs de tres companys.


Canal RSS

El canal RSS és una forma molt senzilla per poder rebre informació des de altres pàgines web o bloc sense necessitat de visitar-les una a una. L'activitat d'avui amb les RSS és col·locar un lector RSS al nostre bloc per permetre que els nostres companys puguin afegir i seguir el nostre bloc al seu. Per poder-ho fer haurem de crear un gadget d'enllaços de subscripció. I al nostre bloc ens apareixerà el següent:


dissabte, 28 de desembre del 2013

Els 5 pilars de la Viquipèdia

Com ja sabem tots, la Viquipèdia és una enciclopèdia lliure on pot afegir informació qualsevol persona, la podem trobar en diferents idiomes i tenim una gran ventall d'informació. 
Aquests són els cinc pilars que proposa la pròpia Viquipèdia. 


dilluns, 2 de desembre del 2013

Auditori

El passat diumenge vam anar amb un grup de classe a l'Auditori a veure una obra de L'OBC i "la Tità" de Mahler. Era el concert 06 i va començar amb el Concert per a violí i orquestra de Benjamin Britten i desprès de la pausa de 20 minuts va continuar amb la Simfonia núm. 1 en Re major, "Tità" de Gustav Mahler.

Personalment és una experiència que m'agrada molt i que m'agradaria repetir sovint ja que avui en dia la música en els joves és gairebé sempre la mateixa i el fet d'anar a l'Auditori i poder veure tots els instruments d'una orquestra i veure com es preparen, com s'organitzen i com sonen tots junts fa que t'agafin ganes de participar-hi!

Clicant a la paraula: Auditori anireu directament a la seva pàgina web on podreu veure quins concerts hi ha i l'ampli ventall d'activitats que ofereixen.

Espero que us animeu a anar-hi!!




Editar una pàgina de Viquipèdia

Avui a la classe de GTIC hem hagut de buscar una pàgina a la Viquipèdia i modificar-la o afegir-hi informació.
Jo, juntament amb el meu company Martí (us deixo aquí el seu bloc: http://elblocdelprincipiant.blogspot.com.es/) hem modificat la wiki sobre l'horòscop. Hem visitat la wiki tant en castellà com en català i com que hem vist que en castellà hi havia molta més informació hem decidit traduir-la al català. A part també hem enllaçat algunes de les paraules més significatives del text amb altres wikis on les defineix.
Aquesta és la wiki que el Martí i jo vam actualitzar: http://ca.wikipedia.org/wiki/Hor%C3%B2scop. Podem veure com hi ha paraules enllaçades com per exemple cervell, Maia, o Astrologia.






Padlet

Padlet és una eina que fa la mateixa funció que els suros que penjem a les parets, és a dir penjar fulls informatius o petites notes.
A continuació us deixo un exemple de padlet!


Glogster

L'altre dia vam treballar a classe una manera molt fàcil i divertida de fer pósters online. Ho vam fer a través d'un programa que es diu Glogster. Aquest programa et permet crear pósters enganxant imatges, text, vídeos, etc.

A continuació us deixo un tutorial on explica molt bé com utilitzar el Glogster: http://www.youtube.com/watch?v=XBotAY2TifA
Espero que aquest programa us serveixi d'ajuda i el gaudiu!

Glogster de mostra

diumenge, 1 de desembre del 2013

Núvols de paraules

A classe vam treballar com fer núvols de paraules. Els núvols de paraules són agrupacions de paraules de diferents colors, tamanys i fonts. Per poder crear núvols de paraules tenim diversos programes com per exemple el ABCYA, el TagCloud Generation, el Tagul i per últim el que hem utilitzat a classe el Wordle

Per poder utilitzar el Wordle només cal anar a Create i introduïr-hi un text, o bé enganxar-hi l'URL d'una pàgina web. 

Un exemple de núvol de paraules el podem trobar en aquest mateix bloc. A la part dreta hi trobem les diferents etiquetes de les entrades, podrem veure com s'agrupen i les etiquetes més utilitzades surten amb una mida més gran que les altres. I una vegada les paraules estàn introduïdes podem escollir el color i la posició de cada paraula i eliminar les que no volgem.

Wordle