Pàgines

dimarts, 29 d’octubre del 2013

Prezi

Prezi és una aplicació on-line per crear presentacions d'una manera dinàmica i original. Podem utilitzar-la de manera gratuïta però hi ha un límit d'emmagatzament. 
Aquest és un programa on-line i per tant les seves presentacions queden al núvol i a part poden ser editades per més d'una persona si les compartim. 

Fer servir el Prezi és molt senzill, començem amb una pàgina en blanc i ens dóna la opció d'escollir diferents patrons. Després podem anar afegint el títol de la nostra presentació i editar-la amb imatges, vídeos, so, etc. També podem afegir-li fletxes i personalitzar-ho tot per passar les diapositives. 

A continuació us deixo un tutorial del prezi. 






diumenge, 13 d’octubre del 2013

Creative Commons

Creative Commons és una organització sense ànim de lucre que permet l'intercanvi i ús de la creativitat i el coneixement a través d'eines legals gratuïtes, així és tal i com es defineix el concepte de Creative Commons a la seva pàgina web (http://creativecommons.org).

Si afegim una llicència Creative Commons podrem permetre que els que visitin el nostre bloc puguin compartir i copiar la informació que afegim. D'altra banda, a les webs que no tenen aquesta llicència no podrem copiar i compartir la seva informació perquè la tindran privada.

Per ficar una llicència Creative Commons a la nostre web o bloc l'únic que hem de fer és anar a la pàgina web: http://creativecommons.org i anar a l'apartat License i a Choose a License i després ja podrèm escollir quin tipus de llicencia volem per al nostre bloc. I per posar el logo de Creative Commons al bloc ho podrem posar amb el gadget de HTML i així tothom el podrà veure i copiar les nostres entrades!

Depenent del tipus de llicència que escollim surtiràn diferents símbols, podem trobar els símbols següents: 

Creative Commons

diumenge, 6 d’octubre del 2013

Editar un vídeo amb YouTube

Una activitat de la classe de GTIC va ser, amb un company, editar un vídeo fet per nosaltres i penjar-lo. La meva companya Maria Torralbo i jo vam decidir grabar-nos fent la història del dia a dia d'una noia. Des de que s'aixeca pel matí, passant per l'esmorzar i l'anada a classe fins que arriba a casa i es torna a trobar amb la seva mare. En aquest cas la Maria feia de nena, i jo feia de mare. 

Utilitzar l'editor del youtube és molt fàcil i té moltes opcions. Primerament hem de penjar el vídeo que volem editar, després tenim diverses opcions com retallar, afegir música, afegir un títol, afegir imatges, canviar el filtre, afegir transicions, etc. Després podem enganxar-hi més vídeos i anar canviant-ho al nostre gust. Si teniu problemes o no us queda gaire clar us adjunto un tutorial on ho explica molt bé.



I ara us adjunto el vídeo que vaig editar juntament amb la meva companya Maria Torralbo, espero que us agradi!




dissabte, 5 d’octubre del 2013

Scoop.it!

L'Scoop.it és un sistema que ens permet compartir contingut que trobem a una web. En aquesta web podem crear diferents canals agrupats per temes. També podem modificar el disseny del nostre perfil. És molt simple d'utilitzar ja que només cal introduïr una paraula clau d'alló que volem trobar al buscador i ens sortiran diferents articles o perfils. 

Aquest és l'inici del meu scoop.it on podem trobar articles d'educació: 

Inici del meu Scoop.it




















Al principi de tot pot semblar una mica complicat utilitzar aquest programa, però amb el temps i amb l'ajuda de tutorials i de blocs informatius se'ns farà més fàcil. Com podreu observar he introduït un gadget al meu bloc del meu scoop.it, per poder-ho fer he seguit un tutorial que ha penjat el propi Scoop.it, us l'adjunt-ho a continuació.


dimarts, 1 d’octubre del 2013

Frere Jacques

Bones!
Avui a la classe de Llenguatge musical hem après a utilitzar un programa anomenat Noteflight amb el que pots compondre la teva pròpia música utilitzant diversos instruments i modificant qualsevol element de la música. Avui, però, per començar a fer servir aquest programa hem copiat la famosa cançó francesa Frere Jacques.
A part de conèixer un programa amb moltes oportunitats per desenvolupar la creativitat musical de cadascú hem fet un petit repàs sobre els principals elements de la música com per exemple les figures. Aquí ho teniu.